Heb je een vraag?

Je kan steeds bij ons terecht voor ondersteuning

ElectroService Andre


“Beter een goede buur dan een verre vriend”

  • klant

ElectoService Andre


ElectoService Andre – “Beter een goede buur dan een verre vriend” 

Electro Service Andre werd opgericht in 1999 door Overdulve André, en zijn sindien actief als electro technisch installatiebedrijf. Door de sterke groei en goede resultaten zijn ze op 22 mei 2001 gestart als BVBA. Reeds vanaf het begin gekend om kwaliteit, service en deskundig advies die zij aan hun klanten aanbieden. Begin 2017 kwam er de verhuis naar hun nieuwe locatie in Eke, als nieuwe buren was Fraeye Hardware Group een logisch aanspreekpunt voor het vernieuwen van hun IT infrastructuur.

Oorspronkelijke uitdagingen

  • Vernieuwing en vervanging van de bestaande IT infrastructuur : Server – Virtualisatie – Netwerkinfrastructuur : Switching, Firewall, Off-site Backup, VPN – Werkstations – Email – Backup & Disaster Recovery
  • Migratie van data en emails van oude infrastructuur naar de nieuwe systemen en optimalisatie van de dagelijkse workflow. Medewerking bij migratie van ERP Pakket Plenion. Integreren aanwezige printers binnen de nieuwe infrastructuur. 

Oplossingen

Als centraal punt voor het nieuwe netwerk kozen we voor de reeds zeer beproefde HP Proliant Server, in combinatie met virtualisatie via VMWare ESXI. Het netwerk zelf werd volledig opgebouwd met Cisco & Meraki materiaal. Ondermeer Switches en POE Switches voor de camerabewaking werden voorzien. Als internetverbinding werd gekozen voor een Meraki oplossing bestaande uit een firewall voor de hoofdlocatie in Eke, alsook een Meraki gateway bij de zaakvoeder thuis voor telewerken en off site backups. De werknemers en zaakvoerder werden uitgerust met nieuwe HP Prodesk / Elitebook werkstations in combinatie met telkens 2 hoge resolutie monitors voor een vlotte dagelijkse werking. Ook aan een vernieuwing van het email systeem werd gedacht, hier viel de keuze op Microsoft Office 365, internationaal vermaard omwille van zijn snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit. Als backup oplossing werd gekozen voor Veeam die zorgt voor de backup en indien nodig disaster recovery van de virtuele servers, en dit alles naar een NAS geïnstalleerd bij de zaakvoerder thuis voor een verhoogde veiligheid bij brand & andere natuurrampen.

Rijksweg 53
9680 Maarkedal
055 23 20 50
BE 0715 639 670
Fraeye Group